Home         Over Ons         Contact                        

 

 

Welkom op Matrassen.com

Goede informatie komt hier te staan. Waarom moeten mensen naar deze website komen? Hier hebben ze overzicht van alle matrassen en alle prijzen.

Wij zijn bezig met een nieuwe website waar u binnen korte tijd alles kunt vinden rondom matrassen. Houd de website dus vooral in de gaten!

Binnen korte tijd kunt u hier alle mogelijke matrassen vinden.

-meer informatie

 

 


 

Informatie over de verschillende matrassen en hun voordelen hiervan:

voorbeeldteksten vervangen door gecorrigeerde teksten:

Babymatrassen

Babymatrassen zijn noodzakelijk wanneer u een kleine verwacht. In de eerste periode van het leven van uw kleine is slaap erg belangrijk. Niet alleen om uit te rusten, maar ook om alle nieuwe indrukken te verwerken. Daarom is het heel belangrijk dat uw baby een kwalitatief hoogwaardig matras heeft om op te slapen. Over het algemeen kan een babymatras het beste meer dan 9 centimeter dik zijn. Dit biedt de beste bescherming tijdens het slapen en zorgt ervoor dat het matras naar het lichaam van uw baby vormt, en niet andersom. Wanneer u een kwalitatief goed matras voor uw baby kiest, zult u merken dat hij of zij veel langer slaapt en beter doorslaapt. Vaak schijnen koudschuim- en latexmatrassen de beste keuze te zijn wanneer u op zoek bent naar een babymatras. Deze type matrassen bieden niet alleen een hoog comfort, maar zorgen ook voor een goede hygiëne. Investeren in een goede matras is niet alleen goed voor uw baby, maar ook voor u zelf. Zo zult u merken dat op een goede matras uw baby beter doorslaapt en u minder vaak midden in de nacht gewekt wordt.

Meer informatie en bekijk hier alle Babymatrassen >>

 

Binnenveringsmatrassen

Bij een binnenveringmatras bestaat de binnenkant geheel uit aan elkaar bevestigde veren. Hoe meer veren er per oppervlaktemaat aanwezig zijn, hoe beter het lichaamsgewicht over de gehele matras verdeeld wordt. De toplaag van de matras kan uit verschillende materialen bestaan, zoals latex, traagschuim of polyether. Binnenveringmatrassen zijn gemiddeld genomen niet erg duur, maar gaan wel lang mee. Door de sterke ventilatie in de matras blijft deze droog en koel. 
Er wordt echter geen onderscheidt gemaakt in verschillende lichaamszones, waardoor de druk over het gehele lichaam niet gelijk verdeeld wordt. De schouders en heupen zullen meer druk te verwerken hebben omdat deze dieper in de matras zakken wanneer op de zijde geslapen wordt. Dit is een minder groot probleem wanneer iemand op de rug slaapt. Daarnaast moet dit type matras altijd vlak blijven liggen, en kan dus niet gebruikt worden op verstelbare bedbodems. Doordat er een bovenlaag is kan de matras niet omgekeerd worden voor extra ventilatie. Wel is het raadzaam om het om de zoveel tijd te draaien, zodat het voeteneinde boven komt te liggen en het hoofdeinde beneden. Dit voorkomt dat er kuilen ontstaan in de toplaag. Deze kunnen niet ontstaan wanneer de toplaag uit traagschuim (nasaschuim) of latex bestaat.

Meer informatie en bekijk hier alle Binnenveringsmatrassen >>

 

Kindermatrassen

Wanneer u een matras gaat kopen voor uw kind, zult u matrassen vinden van kleinere afmetingen die op het bed van uw kind passen. Een kindermatras is minstens zo belangrijk als uw eigen matras. Kinderen zijn namelijk vol in de groei en hebben daarom ’s nachts een goede ondersteuning van het lichaam nodig. Kinderen hebben daarnaast meer slaap nodig dan volwassenen, en brengen dus veel meer tijd in bed door. Bij goede kwaliteitsmatrassen zullen kinderen een betere nachtrust hebben, waardoor ze uitgerust weer opstaan. U zult dus ook bij de aanschaf van een kindermatras moeten opletten van welk materiaal het gemaakt is en of het wel de gewenste ondersteuning biedt. Het beste materiaal is koudschuim, maar ook latex en polyether zijn geschikt. Er zijn antiallergene matrassen op de markt, speciaal voor kinderen met allergieën of astma. Een matras moet minstens 10 centimeter dik zijn en let erop dat uw matras uit Europa afkomstig zijn. Hier moeten matrassen namelijk aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Er zijn ook verschillende certificeringen die het matras kan hebben op het gebied van comfort en kwaliteit.  Ideaal is natuurlijk als de hoes afritsbaar en wasbaar is. Bij kinderen kunnen nog wel eens ongelukjes gebeuren. Zo kunt u direct de hoes wassen zodat de matras schoon blijft.

Meer informatie en bekijk hier alle Kindermatrassen >>

 

Koudschuim matrassen

Koudschuim wordt ook wel High Resilience schuim genoemd. Door de open celstructuur van dit schuim is de veerkracht beter dan bij andere schuimmatrassen. Dit zorgt voor een stabiele ligging en een volledige ondersteuning. Dit matras kan niet alleen op alle verschillende soorten bedbodems gebruikt worden, maar ook op alle soorten verstelbare bodems. Door de uitstekende luchtcirculatie blijft de koudschuim matras droog en vrij van stof. De matras voelt niet snel warm aan en dus geschikt voor mensen die graag koel slapen. Bij de aankoop van een matras zult u moeten kijken naar het type schuim wat gebruikt is. Type A geeft de beste ondersteuning terwijl type C zelfs afgeraden wordt te gebruiken voor matrassen. Omdat er geen kuilvorming in dit type matras mogelijk is en omdat er aan elk afzonderlijk lichaamsdeel precies de juiste ondersteuning wordt geboden, is dit ook veruit het meest gebruikte type matras in ziekenhuizen. Ook de lange levensduur draagt bij aan de keuze voor dit type matras. Koudschuim matrassen gaan namelijk zeker 12 tot 15 jaar mee. Na deze tijd neemt de veerkracht toch zodanig af dat er beter een nieuw matras aangeschaft kan worden.

Meer informatie en bekijk hier alle Koudschuim matrassen >>

 

Latex matrassen

Latex, of rubber, is een materiaal waar de veerkracht in blijft zitten. Het heeft een zeer goed aanpassingsvermogen waardoor u altijd comfortabel op een latex matras zult slapen. Alle lichaamsdelen worden op een ideale manier ondersteund. In latex matrassen wordt gebruik gemaakt  van natuurlijke en synthetische latex. De natuurlatex komt van de rubberboom die in Zuid-Amerika en Azië worden gekweekt. Doordat latex wordt opgeklopt ontstaat er een open celstructuur. Dat betekent dat er ruimte is in de matras waardoor de veerkracht van de matras wordt bepaald. Daarnaast zorgt de open celstructuur ervoor dat er een goede luchtventilatie in de matras aanwezig is. Wel zijn latex matrassen vaak redelijk warm ten opzichte van andere typen matrassen. Wanneer iemand het vaak koud heeft in bed, is een latex matras zeer geschikt. Het beste kan een latex matras op een latten- of schotelboden gebruikt worden. Dit bevordert de luchtventilatie en de vochtafvoer. Waar wel voor opgepast moet worden is dat iemand last kan hebben van een latexallergie. Dit kan erg vervelend zijn wanneer u op een latex matras gaat slapen. Ook door de hoes heen kan iemand last krijgen van een allergische reactie. Daarnaast is de levensduur van dit type matras vaak was lager dan zijn concurrenten, namelijk 7 tot 10 jaar. Dit weegt echter niet op tegen het ligcomfort wat wordt geboden.

Meer informatie en bekijk hier alle Latex matrassen >>

 

Nasa matrassen

Nasa matrassen zijn ideaal wanneer uw lichaam een goede ondersteuning nodig heeft. Het traagschuim in deze matrassen verdeelt het lichaamsgewicht door te reageren op gewicht en op lichaamswarmte. De matras vormt zich op die manier geheel naar uw lichaam. Het grootste voordeel hiervan is dat geen enkel deel van uw lichaam veel druk hoeft te verdragen en dit leidt ertoe dat de bloedcirculatie niet verstoord kan raken. Daarnaast werken nasa matrassen zeer ventilerend door de kleine ruimtes die zich in het schuim bevinden. Dit is ideaal voor personen die liever een wat koeler matras hebben of het snel warm hebben. Nadat u bent opgestaan keert de nasa matras langzaam weer in zijn oude vorm terug, zodat het zich opnieuw kan vormen wanneer u weer gaat slapen. Naast het hoge ligcomfort wat u zult ervaren bij een nasa matras, zult u merken dat zich geen kuilen vormen. De matras keert altijd weer terug in de originele staat. 
Waar u altijd goed op moet letten is dat u een nasa matras van goede kwaliteit kiest. Wanneer de dichtheid van het schuim te laag is of wanneer het schuim niet reageert op warmte, zal dit het ligcomfort sterk verminderen. Dit terwijl nasa matrassen over het algemeen beschouwd worden als fijne en duurzame matrassen die tot 15 jaar meegaan.

Meer informatie en bekijk hier alle Nasa matrassen >>

 

Oplegmatrassen

Oplegmatrassen zijn er van verschillende materialen en maten en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Meestal wordt een oplegmatras aangeschaft om meer comfort te ervaren tijdens het slapen. Een meer nuttige reden om een oplegmatras te gebruiken, is wanneer voor een tweepersoonsbed twee losse matrassen gebruikt worden. Een oplegmatras kan er dan voor zorgen dat  er geen kier tussen de matrassen voelbaar is. Een oplegmatras kan ook extra ondersteuning bieden wanneer de slaper medische klachten heeft, zoals rug- of nekpijn. Een dekmatras kan extra ondersteuning bieden. Oplegmatrassen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, maar het meest voorkomend is toch het traagschuimoplegmatras. Deze vormt namelijk naar de lichaamsvormen van de slaper. Daardoor wordt er altijd extra ondersteuning geboden. Oplegmatrassen kunnen zelfs de gebruiksduur van uw matras verlengen. Wanneer u kiest voor een wat dikker oplegmatras, zal de matras ook langer meegaan, omdat kuilvorming extra voorkomen wordt. Dikkere oplegmatrassen kunnen ook als logeermatras gebruikt worden of als kampeerbed. Zo heeft u niet alleen meer slaapcomfort in uw eigen bed, maar kunt u uw bed ook nog eens meenemen wanneer u eens ergens anders slaapt. Niet ieder matras heeft een oplegmatras nodig, denk hierbij aan matrassen die al een aparte bovenlaag hebben. U kunt altijd advies vragen wanneer u twijfelt over het aanschaffen van oplegmatrassen.

Meer informatie en bekijk hier alle Oplegmatrassen >>

 

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn matrassen met een uitzonderlijk goede ventilatie. Doordat de verschillende veren in de matras worden ingepakt door zakjes (pockets) blijft er rondom de veringen veel ruimte open die warme lucht afvoert. Dit zorgt ervoor dat een pocketvering matras een ideaal type matras is voor mensen die snel zweten of het snel warm hebben tijdens het slapen. Ook vocht wordt goed uit de bovenlagen onttrokken waardoor de matras goed droog blijft. Door de verschillende veren wordt het lichaamsgewicht over de gehele matras verdeeld. De pocketveringen zijn op verschillende plekken in de matras van afwisselende stugheid, zodat er een ideale ondersteuning geboden van worden voor het gehele lichaam. Zo zijn de pocketveringen ter hoogte van de heupen en de schouders minder stug, zodat deze verder in de matras wegzakken. Om kuilvorming te voorkomen is het wel raadzaam om de matras regelmatig om te draaien.
Personen die snel last hebben van stof kunnen beter geen pocketvering matras kiezen. Binnen in de open ruimtes tussen de pocketveringen verzamelt zich snel een hoop stof. Ook dienen pocketveringmatrassen met enige regelmaat gereinigd te worden, om te voorkomen dat zich schimmels in de pockets nestelen en verspreiden. 
Al met al is een pocketvering matras wel een van de meest duurzame matrassen. Een goed matras gaat tot wel 15 jaar mee.

Meer informatie en bekijk hier alle Pocketvering matrassen >>

 

Polyether matrassen

Polyether matrassen zijn vaak de meest goedkope matrassen. In plaats van polyether spreekt men ook wel eens van schuim, schuimrubber of schuimplastic.  Het grootste voordeel van dit type matras is dat het op alle verschillende soorten bodems gebruikt kan worden. Er moet echter op gelet worden dat de matras wel stevig genoeg is voor de gebruiken. Wanneer iemand wat zwaarder is, is het belangrijk dat er een hoge dichtheid is van het schuim van de polyether matras. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning voldoende is. Aan de ene kant laat polyether vocht goed door, maar het isoleert daarentegen ook goed. Daardoor zal het in tegenstelling tot veel andere matrassen redelijk warm worden. Wanneer u snel zweet is dit matras minder geschikt voor u. Indien u het juist snel koud heeft, zult u het lekker warm hebben wanneer u op een polyether matras slaapt. Polyether matrassen hebben over het algemeen een goede veerkracht en gaan lang mee. De hoeveelheid loze ruimte in het polyether wordt aangegeven met soortelijk gewicht (SG). Een goede matras begint bij 40SG per kubieke meter. Een matras met een lager SG zal sneller stevigheid verliezen en vele malen eerder vervangen moeten worden. Toch is het altijd aan de koper zelf of een stugger of soepeler matras prettiger ligt.

Meer informatie en bekijk hier alle Polyether matrassen >>

Traagschuim matrassen

Het meest gekozen matras is tegenwoordig een traagschuim matras. Traagschuim is een zeer prettig materiaal. Doordat je gaat liggen wordt het traagschuim warm en wordt er druk uitgeoefend op het schuim. Dit zorgt ervoor dat de gehele matras naar het lichaam van de slaper vormt. De schouders en heupen zakken hierdoor wat dieper in de matras weg. Dit zorgt voor de perfecte ondersteuning van het lichaam. Wanneer men opstaat vormt het traagschuim langzaam weer terug in de oorspronkelijke vorm. Hierdoor vormt het traagschuim iedere keer opnieuw naar het lichaam en naar de gewenste slaaphouding. Traagschuim is onmisbaar voor mensen met (chronische) lichamelijke klachten. Geen enkel ander type matras biedt zoveel ondersteuning als een traagschuim matras. Dit verlicht de klachten en biedt de aangedane lichaamsdelen de ondersteuning die nodig is om de pijn te verzachten. Er bestaan ook matrassen met een toplaag van traagschuim. Vaak gaat dit om wat goedkopere varianten, en biedt het traagschuim dan net dat beetje extra comfort wat nodig is om comfortabel te kunnen slapen. Zo kunt u toch genieten van het comfort van traagschuim, wanneer u minder te besteden heeft. Wanneer u écht voor comfort gaat, is traagschuim waarschijnlijk de beste keuze.

Meer informatie en bekijk hier alle Traagschuim matrassen >>